Pages

Saturday, August 21, 2010

Senyum Pisang 1

Sekadar untuk bacaan...

Beberapa tahun lepas Ramli berjumpa seorang janda bernama Ramlah yang mempunyai anak dara bernama Jamilah. Ramli berkahwin dengan Ramlah dan Jamilah adalah anak tiri Ramli. Selepas itu, bapa kepada Ramli, Jamrud berkahwin dengan anak tiri Ramli, Jamilah. ini membuatkan Jamilah, mak tiri kepada Ramli yang sebelum ini anak tirinya.


Jadi ayah Ramli, Jamrud adalah anak tiri Ramli dan menjadikan Ramlah sebagai mak mertua kepada bapak mertuanya.


Selang beberapa bulan kemudian, Jamilah anak kepada isteri Ramli, Ramlah melahirkan anak lelaki bernama Jarul. Jadi Jarul adalah adik kepada Ramli.

Tetapi, jarul adalah anak kepada Jamilah, anak kepada isteri Ramli, Ramlah. Menjadikan Jarul adalah cucu kepada isteri ramli, Ramlah. Sekali gus menjadikan Ramli datuk kepada Jarul, adiknya.


Itu tak seberapa lagi...


Selepas itu, Ramli dan Ramlah mendapat anak bernama Jayzee. Sekarang Jamilah, anak tiri Ramli dan juga dan juga mak mertua Ramli menjadi kakak dan juga nenek kepada Jayzee.


Jadi ayah Ramli, Jamrud menjadi abang ipar kepada anak Ramli yang mana kakak ipar jayzee adalah isteri kepada ayah Ramli.


Sekarang, Ramli adalah abang ipar kepada emak mertuanya, isteri Ramli, ramlah adalah makcik kepada anaknya sendiri, Jamilah... Anak Ramli, Jarul adalah sepupu kepada ayah Ramli, Jamrud dan Ramli adalah datuk kepada dirinya sendiri...

Muahahahaha........


Pening2....


Moral of the story,
jangan la kahwin macam dalam cite ni
tak keruan jadinya....2 comments:

lolita said...

err entah2 xdibenar pon dale Islam :P

Jemi said...

yg tu kna tnya yang pakar la...

Post a Comment